Derfor skal du bruge karafler til vin

oprettet d.

Derfor skal du bruge karafler til vin

Når du serverer vin, vil du selvfølgelig gerne have den skal se godt ud, samtidig med at du får den fulde smag ud af vinen. Begge dele er ting, som en karaffel vil sikre.

 

Når man hælder vin over i en karaffel, kalder man det for at dekantere sin vin. Når dette gøres, er det for to hovedsagelige grunde. Den første grund er for at sørge for vinen bliver iltet, således at den fulde smag kommer frem og duften af vinen får lov til at sprede sig. Den anden grund er for at sørge for, man ikke får noget eventuelt sediment (bundfald) fra vinen med ned i glasset, som det skal drikkes fra.

 

Hvis du er bekymret for at få bundfald med over i din karaffel, og ikke mener det er nok at dekantere vinen, har vi hos wineandbarrels.com ikke bare karafler, men også en dekanterings tragt med filter, som forhindrer at eventuelt sediment kommer med over i karaffel eller glas.

Vinkarafler og servering

Til bedst at præsentere din vin, er det ofte foretrukket med en karaffel, da denne let kan stilles på bordet, og flot viser vinens fulde farve frem.

Vi tilbyder simple og elegante karafler, der er designet til diskret at vise vinen frem og servere fra. Der findes et stort udvalg af disse, men personligt synes vi specielt godt om ROGASKA BACCO PROFUMI karaflen, som er håndlavet og kan indeholde op til 1,3 liter vin. Denne er i et meget simpelt design, som passer ind i alle hjem og til alle stile.

Hvis du er til mere særprægede karafler, som ikke alle andre har, kan vi varmt anbefale ROGASKA BACCO HORN karaflen. Denne mundblæste designer karaffel, som er lavet i krystal glas, er en ren æstetisk nydelse på ethvert bord og præsenterer din vin på den allermest stilfulde måde. Her er der luksus for alle pengene.

Vin og iltning

For at tillade vinen at blive optimalt iltet, skal man blot lade vinen blive hældt fra flasken og langsomt over i en karaffel. Derefter skal den ”trække” i 30-45 minutter inden endelig servering i glas. Dette kan gøres med alle vore karafler, som du vil inde under vores vinserverings-sektion.

Hvis du ønsker yderligere iltning af din vin, i stedet for blot at hælde den fra flaske til karaffel, findes der også andet vintilbehør der kan hjælpe med dekanteringen. Du kan med fordel benytte en dekanteringstragt, som både kan bruges til ekstra iltning af vin der hældes i en karaffel, men også bruges til iltning af vin der hældes direkte i glasset. Se denne video, der viser hvordan du anvender tragten direkte ved hældning i vinglasset.

 

Uanset hvad du har brug for til din vindekantering, eller hvilke præferencer du har når det kommer til karafler, vil du kunne finde mere inspiration på vores hjemmeside. Husk, en vinkaraffel er også en rigtig god gaveide, f.eks. til jul.

 

Skål, og god dekantering!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar