Inspiration til vinterhygge

Oprettet d.

Inspiration til vinterhygge

Vinteren er over os, og selvom det kan være nok så hyggeligt med udendørsaktiviteter i regn og slud, så er det alt andet lige fordelagtigt at have et par backupplaner i form af ting at lave indendørs. Her hos Wineandbarrels vil vi gerne komme med vores bud på, hvad du kan fordybe dig med, når kulden og regnen banker på døren, og du allerhelst bare vil blive indenfor.

puzzles water and wine

 

 

 

 

Pusle med vinpuslespil:

Der er mange måder at kaste sig ud i vinens verden på, og selvom de fleste af os nok ville fortrække at tage på en vinrejse eller bare åbne en masse flasker vin fra forskellige steder i verdenen, så er det jo desværre ikke altid, at der er hverken tid eller økonomi til det. Heldigvis findes der andre måder at få sig en vinøs oplevelse på, og det kunne fx med et vinrelateret puslespil og ideelt set med et glas vin i hånden!

Disse vinpuslespil repræsenterer forskellige områder og lande i vinens verden og fokuserer på de vigtigste vindistrikter i de enkelte lande. Du kan fx blive klogere på både de klassiske vinlande som Frankrig og Italien men også mere specifikke områder som Champagne og Californien, og hvis du er til stærkere sager, findes der også en version med whisky fra Skotland.

Fælles for alle vinpuslespillene er, at de dykker ned i den lokale geografi, så du i fremtiden aldrig er i tvivl om, hvor Piemonte ligger, eller hvilke druer man benytter i Bordeaux. Ydermere er der også inspiration til madsammensætninger, så du altid ved, hvilken mad Pinot noir går til, eller hvorfor du skal drikke Shiraz til din peberbøf.

 

Vinpuslespil Spanien

 

Vinpuslespil Frankrig

 

Vinpuslespil Australien

 

 

 

 

 

Bliv Nezvis med din vin:

Få ting udvikler din duftesans som et vinduftsæt fra Le Nez du Vin. Duftsættene kommer i flere versioner, og fælles for dem alle er, at de fungerer som en vinguide, som hjælper dig til bedre at forstå din vin og bringer din indre vinnørd til live. Du kan bl.a. bruge denne guide som forberedelse til den næste vinsmagning eller restaurantbesøg eller bruge den som inspiration, næste gang du skal matche en bestemt madret med en specifik vin (eller omvendt).

De forskellige vinduftsæt henvender sig både til den aspirerende sommelier og amatører såvel som professionelle. Du kan blive klogere på de forskellige karakteristiske duftnoter i rød- og hvidvin men også på de fejl, der uundgåeligt kan opstå i vin fx prop og oxidering.

Vinduftsættene er for dig, som ønsker at sætte ord på, både hvad du kan dufte, og hvad du kan smage. De fleste kan læse sig til, at en Chardonnay fra Bourgogne kan have noter af smør, eller at brug af nye egetræsfade giver en udpræget smag af vanilje, men med disse vinduftsæt lærer du at identificere både duften og vinen, allerede før du smager.

 

Dufsæt duo

 

Hvidvins duftsæt

 

Masterkit duftsæt

 

Hvis du mangler yderligere inspiration til, hvad vintermånederne skal gå med, så har vi også et stort udvalg af champagnesabler, glas, proptrækkere, vinbøger, mm..


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Gør som titusindvis af andre vinelskere..