Wineandbarrels A/S
dk sv no gb Levering fra kun kr. 69,-
SE PRODUKTER HER
pointer

Vigtig information omkring vinskabe

Vinskabe kan tage skade af at ligge ned
Hvis du har valgt selv at afhente dit vinskab, så er det vigtigt, du lader det stå oprejst under transporten. I nogle tilfælde kan kompressoren/kølesystemet tage skade, hvis det har ligget ned under transporten. Vi anbefaler derfor, at du får skabet leveret af vores vognmand, som kan tranportere vinskabet opretstående under hele turen frem til dig.

Vent med at tænde for vinskabet
Når du har fået dit vinskab ind, hvor det skal stå, så vent 6-12 timer med at tilslutte strømmen til skabet. Det er vigtigt, at vinskabet får lov til at stå roligt, efter det har været transporteret, da skabet skal akklimatisere sig. Det er desuden vigtigt, at skabet står helt i vater. Brug eventuelt ventetiden på at fylde flasker ind i dit vinskab.

Sådan arrangerer du bedst dine vinflasker
Alle producenter af vinskabe angiver hvor mange flasker, vinskabet kan rumme, efter antal bordeauxflasker. Men de færreste har udelukkende bordeaux-flasker i deres vinsamling. Der findes mange flasker, som er både tykkere og længere end bordeauxflasker. Så regn derfor med, at du kan have plads til ca. 70 procent af det opgivne antal bordeauxflasker, når du har blandede flaskestørrelser.

Undlad at fylde dit vinskab alt for meget. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til, at luften kan cirkulere rundt inde i vinskabet. Det sikrer en konstant temperatur i hele køleområdet. Læs mere om hvordan flaskerne ligger bedst, samt temperatur og luftfugtighed her.

Når du tænder for vinskabet
Når du første gang tænder dit vinskab, vil det køre meget, fordi der skal bruges meget energi på at få kølet alle flasker ned. Hele kølesystemet skal ordentlig i gang. I starten vil du derfor opleve, at vinskabet larmer mere end normalt. Skabet vil også starte og slukke flere gange end normalt.

Støj fra vinskabet
Et vinskab støjer mere end et almindeligt køleskab. Det gør det blandt andet, fordi der sidder blæsere inde i skabet. Disse blæsere sørger for at fordele kulden rundt i skabet, således at der er en ens temperatur i hele kølezonen. Det er også meget forskelligt, hvor kraftigt støjen opleves alt efter akustikken i det rum, hvor du har placeret vinskabet. Læs mere om støj fra vinskabe, og hvordan du kan afhjælpe støjen her.

Temperaturen svinger op og ned
Når du har fået indstillet dit vinskab til den ønskede temperatur, så er det meget normalt, at den aktuelle temperatur vil svinge op og ned med plus/minus et par grader. Dette svinger alt efter, om skabet skal lave kulde, eller om det lige har lavet kulde. Disse temperatursvingninger er helt normale og er ikke noget vinen når at reagere på, da væsken er længere tid om at skifte temperatur end luften i vinskabet.

Se mere i manualen
For øvrige anvisninger og brug af dit vinskab, henviser vi til den medfølgende manual, som du kan finde her.

Videoguides til vinkøleskabe

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere