En restaurant i hjemmets hjerte

Oprettet d.

En restaurant i hjemmets hjerte

Tilblivelsen af Kohagen: En restaurant i hjemmets hjerte

 

I hjertet af det naturskønne Sparreholm, en kort køretur fra Stockholm, finder du restaurant Kohagen. Men denne restaurant er mere end blot et spisested; den er et ægte passionsprojekt, en drøm, der er gået i opfyldelse for parret bag den, Emma og Gustaf. Hvad der gør dette sted unikt, er ikke kun den sublime mad og den idylliske atmosfære, men det faktum, at det også er deres hjem. Vi har hjulpet parret med at designe og bygge deres smukke vinrum! 

 

 

Emma, en erfaren køkkenchef og uddannet konditor, og Gustaf, tidligere restaurantchef og en passioneret vinentusiast, besluttede sig for at kombinere deres lidenskaber og skabe et sted, hvor mad, vin og natur smelter sammen på en harmonisk måde. Og deres rejse begyndte i 2022, da de flyttede til Sparreholm og begyndte at bygge deres drømmehjem på Emmas familiegård, Gråsta Gård.

 

"Vi elsker virkelig det, vi gør, men det blev sværere som småbørnsforældre at være væk og arbejde mange aftener. Så da vi besluttede os for at forlade Åre og bygge hus i Sparreholm, vidste vi, at vi måtte gøre noget anderledes for at kunne fortsætte med det, vi bedst kan lide.’’ Siger Emma.

Således opstod ideen om at kombinere hjemmet med en restaurant, hvor parret selv kan bestemme over åbningstider, menu og gæster. 
 

Men en af de mest bemærkelsesværdige træk ved deres nye hjem er det smukke vinrum, som er blevet bygget med omhu og ekspertise af kyndig vejledning af Niclas fra Wineandbarrels.

Dette vinrum er ikke bare en samling af flasker, det er en hyldest til vinens kunst og en manifestation af Gustafs passion for vin. 

 

Vinrummet er 20 kvm og har en helt central placering lige op mod køkkenet, så man kan nyde rummet samtidig med at man præsenteres for en udsøgt vin-venlig menu, der altid tager udgangspunkt i naturen rundt om Kohagen.  

 

’’Vi serverer altid en smagsprøvemenu, som er hemmelig for vores gæster. Menuen bliver fornyet, men nogle af vores signaturretter (kundernes favoritter) vil altid dukke op.’’ Fortæller Gustav. 

 

Vinrummet er bygget af Wineandbarrels smukke Caverack vinreol-moduler. Rummet følger temaet i huset med meget råt beton, smukt træ, sorte detaljer og pudsede vægge, så den passer utrolig godt ind i helheden i huset. Alle vinreoler er behandlet med et tyndt lag hvid hårdvoksolie, hvilket giver et elegant udtryk til vinrummet og står fantastisk til resten af huset. Gustav er meget tilfredse med resultatet.

"Vinrummet er hjertet i huset, og alle, der hidtil har besøgt os, ender altid deres rejse her." Udtrykker Gustaf. 
For Gustaf har vinkælderen altid været en central del af deres projekt. 
 

 


Gustaf deler gerne sine tanker bag opbygningen af vinkælderen. Med en forkærlighed for den gamle verden, især Piemonte og tysk Riesling, ønskede han at skabe et rum, der afspejlede hans lidenskab og æstetiske sans.

"Jeg holder mig normalt til den gamle verden generelt, så det vil være fundamentet her på Kohagen også. Min private vinsamling er cirka 50-60% fra Piemonte, men jeg er også utrolig svag for tysk Riesling." tilføjer Gustaf med et smil.

 

Hvis du er på udkig efter en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige, hvor kreativitet, kvalitet og personlig service er i fokus, så skal du besøge restaurant Kohagen. Et sted, hvor mad, vin og natur forenes på en unik og smuk måde, og hvor hvert måltid er en rejse i sig selv. 
Besøg og book bord på hjemmesiden www.restaurangk. Du kan også følge restaurant Kohagen på deres instagram @restaurangkohagen.

Hvis du er blevet inspireret til at designe dit eget vinrum, så kontakt endelig en af vores designere hos Wineandbarrels HER

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne op til 3 produkter
Sammenlign
MAX 3 enheder
Antal flaskerAntal flasker
FlasketypeFlasketype
KølezonerKølezoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringPlacering
Støjniveau (dB)Støjniveau (dB)
Antal hylderAntal hylder
HøjdeHøjde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør