Alle varer købt fra nu og indtil jul ombyttes t.o.m. 1. februar 2018

Verdens bedste vinbog. Intet mindre.

oprettet d. under Mini vinskole

Verdens bedste vinbog. Intet mindre.

Advarsel: Nu kommer der en utilsløret hyldest til et produkt. Det kan måske synes en lille smule nørdet, så på forhånd undskyld.

Vin-bibelen er landet i opdateret udgave

Spørger du mig, hvilken bog du skal vælge, hvis du kun skal have én vinbog, er svaret nemt: Oxford Vinleksikon.

 

Mesterværket over alle vinøse mesterværker er nu kommet i en fjerde og fuldstændigt gennemrevideret udgave i dansk oversættelse.

Jancis Robinson har endnu en gang cementeret sin position som vinskribenternes vinskribent ved at bruge to år på at stå i spidsen for det enorme redaktionelle arbejde på Oxford Vinleksikon. Resultatet er en fem kilos mursten på 800 sider indeholdende 300 artikler, kort og illustrationer med et overblik og en detaljeringsgrad, der tager pusten fra de fleste.

Seneste udgave fra 2006 er nu blevet endevendt, gennemtrawlet og opdateret i så høj en grad at gamle fans også vil finde nyt stof til timers fordybelse.

Lidt som når din favoritmusiker endelig udgiver et nyt og længe ventet album, sidder jeg nu og klapper i mine små hænder. Musikken er næsten den samme og jeg føler mig i trygge hænder, samtidig med at der er nyt guf at fordybe sig i.

Fantastisk at forsvinde i

Det store opslagsværk er et leksikon, som vi kender det fra før verden gik af lave. Hvis du er bare en lille smule glad for bøger, vil du svælge i det her.

Personligt elsker jeg at forsvinde i et rigtigt leksikon. Ganske lige som at bladre i et gammeldags analogt atlas, holder jeg af at starte med at lede efter noget specifikt, for derefter ad snørklede omveje at læse om noget helt og aldeles andet.

Jeg kan for eksempel starte med at læse en stor udredende artikel om lagring af vin. En rum tid senere kan jeg kigge op fra bogens dyb og spørge mig selv om, hvorfor en artikel om den baskiske hvidvin Txakoli er så interessant. Jeg elsker det!

Bedre end internettet

Det kan godt være, at Google er din ven, men når det kommer til vin, er Oxford Vinleksikon din allerbedste ven. En søgning på om der er forskel på druerne zinfandel og primitivo eller ej, kan via Google give dig et hav af modstridende svar.

Bogens 187 eksperter fra allerøverste hylde bidrager til at svarene på dine spørgsmål er så troværdige og præcise, som overhovedet muligt. Hvis du vil kende svaret på det med de to druesorter, må du på egen hånd konsultere Oxford Vinleksikon.

Lad mig derfor, som biblio- og ønofil, slå et kæmpestort slag for, at fjerde udgave Oxford Vinleksikon bør ligge under juletræet, stå i din bogreol og gå med dig som din mest trofaste vinven.

Dette er uden konkurrence den ultimative kilde til udvidelse af din vinøse horisont, og vi har den her.

Amen.

 

 

 

 

Michael Kahr Jørgensen

Sommelier & Journalist

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar