Undgå problemer med dit vinkøleskab i sommervarmen

Oprettet d.

Undgå problemer med dit vinkøleskab i sommervarmen

 

Er du nervøs for, at dit vinkøleskab ikke kan klare sommervarmen?

Der er heldigvis noget du selv kan gøre, for at sikre dig kølig vin hele sommeren. Det handler først og fremmest om placeringen af vinkøleskabet, og om at give det plads til at "ånde".

Overordnet set er der tre forskellige måder du kan placere dit vinkøleskab på:

Et fritstående vinkøleskab er beregnet til at have stående frit på gulvet i f.eks. stue eller køkken, og er ikke egnet til indbygning. Hvis du sørger for at give dit fritstående vinkøleskab 2-3 cm luft bagtil, og det samme i siderne, har det mulighed for at komme af med den varme luft og køle din vin ned inde i selve skabet. Et fritstående vinkøleskab, der bliver bygget ind vil hurtigt blive "kvalt" og gå i stykker, da det ikke kan komme af med den overskydende varme luft.

 

 

Et indbygget vinkøleskab har typisk samme bredde som et almindeligt køkkenmodul (60cm). Det betyder, at du kan hive et køkkenelement ud, og indsætte et vinkøleskab i stedet. Du kender garanteret allerede konceptet fra opvaskemaskiner under bordpladen. Et indbygget vinkøleskab skal have mulighed for at kunne komme af med varmen nede i bunden af vinkøleskabet. Dette sker typisk ved hjælp af en rist, der suger kølig luft til kompressoren ind i den ene side, og så ryger luften ud igen i den anden side. Da vinkøleskabet jo er bygget ind, vil risten i bunden af vinkøleskabet være dets eneste mulighed for at ånde, og det er derfor vigtigt at sikre plads til dette f.eks. ved soklen.

 

 

Et integrerbart vinkøleskab passer som oftest direkte ind i et køkkenmodul. Det vil sige, at det - til forskel fra en indbygget model - ikke erstatter et køkkenmodul, men passer ind i et eksisterende modul. Lågen på et integrerbart vinkøleskab har samme bredde som køkkenmodulet, mens resten af vinkøleskabet er en smule smallere for at kunne passe ind i køkkenmodulet. Det integrerbare vinkøleskab skal også have luft, hvilket typisk vil ske via en rist i bunden af køkkenskabet, der suger kølig luft ind. For at komme af med den overskydende varme luft, skal der i toppen af køkkenskabet og være en mulighed for at varmen kan komme ud. Til dette formål vælger mange slet ikke at have en top på køkkenskabet, men man kan også bare installere en rist eller skære et hul i toppen af køkkenskabet.

 

 

Giv dit vinkøleskab plads til at ånde, så giver det dig til gengæld perfekt tempereret vin resten af sommeren (og flere år frem i tiden) 😉🍷

⇓ Hør Jakob fortælle mere om placering af vinkøleskabe i denne video ⇓

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

\