6 gode råd før du køber et vinkøleskab

Oprettet d.

6 gode råd før du køber et vinkøleskab

 

Hvilket vinkøleskab skal jeg vælge?

Hvordan vælger du det bedste vinkøleskab? I bund og grund handler det om, hvilket vinkøleskab, der er det bedste for dig og dine behov. Hvis du eksempelvis har behov for at have serveringsklar vin liggende til dine gæster, så kan et vinkøleskab med to zoner måske være et foretrække frem for et vinkøleskab med kun en zone. Det er også en god ide at tænke over, hvor dit vinkøleskab skal placeres. Og hvordan er det nu med energiforbruget? Her får du 6 gode råd til valg af det bedste vinkøleskab.

 

Hvor mange kølezoner skal mit vinkøleskab have?

Når du er på udkig efter det bedste vinkøleskab til netop dine behov, er antallet af zoner i vinkøleskabet noget, du bør overveje. Hvis du vil bruge vinkøleskabet til modning og langtidsopbevaring af vin, kan det bedste valg være et vinkøleskab med én zone, da de fleste vine modner optimalt ved en stabil temperatur på 12-14 grader Celsius. Det gælder både rødvin, hvidvin, mousserende vin og dessertvin. Vil du derimod have serveringsklar vin liggende til dig og dine gæster, kan det være smart at overveje et vinkøleskab med to zoner. I et vinkøleskab med to zoner kan den ene zone indstilles til at være koldere end den anden, hvilket giver dig mulighed for f.eks. at have hvidvin og mousserende vin liggende i køleskabet ved 6-8 grader Celsius, samtidig med at dine rødvine ligger ved 14-16 grader i den anden kølezone.

 

Hvor kan man placere et vinkøleskab?

Overordnet set er der tre måder du kan placere dit vinkøleskab. Disse er som fritstående, indbygget eller integreret.

Et fritstående vinkøleskab kan, som navnet antyder, placeres frit på gulvet. Dette er den mest almindelige måde at placere et vinkøleskab, og langt størstedelen af alle vinkøleskabe på markedet kan placeres på denne måde. Det er vigtigt, at du sørger for, at der er et par centimeter luft på hver side af vinkøleskabet, således at vinkøleskabet kan komme af med varmen.

Et vinkøleskab til indbygning, giver dig mulighed for at erstatte et almindeligt køkkenmodul med et vinkøleskab. Vælger du at købe et vinkøleskab til indbygning, er det vigtigt, at du vælger et, der er forberedt til det. Typisk betyder det, at vinkøleskabet skal have indsugning ved soklen. Som med et fritstående vinkøleskab, skal et vinkøleskab til indbygning have mulighed for at slippe af med overskudsvarme, hvilket betyder at det skal have mindst et par centimeters frirum fra vinkøleskabets topplade og op til undersiden af bordpladen. Det er også vigtigt, at der er luft på bagsiden af vinkøleskabet.

Et integrerbart vinkøleskab er lavet til at kunne integreres i et eksisterende køkkenmodul, hvilket er en rigtig flot løsning i et moderne køkken. Vinkøleskabets dør har samme bredde som køkkenmodulet, for at dække køkkenskabets sider, mens resten af vinkøleskabet er smallere, således at det passer ind i det eksisterende køkkenmodul. Som med de to andre typer af vinkøleskabe, er det vigtigt, at den varme luft kan komme væk fra det integrerbare vinkøleskab. Særligt vigtigt er det, at luften kan sive ud bagtil og opad til fri passage i toppen af skabet. Sørg også for at have et luftindtag i bunden af dit køkkenskab, f.eks. ved at installere en rist.

 

Hvor stort skal mit vinkøleskab være?

Det er ikke kun selve vinen, der udvikler sig over tid. Din vinsamling udvikler sig også hele tiden, og derfor kan det være en god ide at købe et vinkøleskab, der har plads til fremtidige investeringer. Det kan jo være, at man lige kommer til at købe et par ekstra kasser af den der lækre Pinot Noir. Heldigvis findes vinkøleskabe i dag i alle tænkelige størelser, så der er god mulighed for at finde et vinkøleskab, der passer til lige netop din vinsamling. Du har måske nogle konkrete fysiske mål i det rum dit vinkøleskab skal stå i, der kan sætte nogle begrænsninger for hvilket vinkøleskab du skal vælge, men derudover er det også en god ide at overveje, hvor mange flasker du har behov for at opbevare i dit vinkøleskab. Ikke kun nu, men også i fremtiden.

 

 

Sådan reducerer du støjen fra dit vinkøleskab

Som med alle andre hvidevarer, støjer et vinkøleskab en smule. Heldigvis bliver vinkøleskabsproducenterne hele tiden bedre til at reducere støjen fra deres vinkøleskabe, så udfordringen med støj fra et vinkøleskab, bliver mindre og mindre. Der er dog særligt tre ting du selv kan gøre.
Læs mere om vinkøleskabe og støj her.

Sådan reducerer du vinkøleskabets energiforbrug

De fleste producenter af vinkøleskabe bliver heldigvis også hele tiden bedre til, at reducere vinkøleskabenes energiforbrug (og dermed også din elregning). Man kommer dog ikke uden om, at et vinkøleskab bruger strøm. Hvor meget strøm det bruger, afhænger af flere ting. Jo nemmere et vinkøleskab kan komme af med varmen bagtil, eller til siderne, jo mindre skal skabet arbejde for at køle. Som den opmærksomme læser nok kan fornemme, så er muligheden for at slippe af med luft, og luftcirkulation generelt, et tilbagevende tema, når du har med vinkøleskabe at gøre. For at reducere dit vinkøleskabs energiforbrug, kan du også undgå at placere vinkøleskabet på gulvvarme, eller lige op ad en radiator.

 

Hvad koster et vinkøleskab i strøm?

Stigende energipriser er på manges læber i disse dage, men hvad koster et vinkøleskab egentlig i strøm? Hvad påvirker energiforbruget? Og er der noget man selv kan gøre for at minimere det?

Beregn prisen på dit forbrug

Brug nedenstående værktøj til at beregne prisen på dit vinkøleskab, ud fra dine elpriser.

Størrelse kWh pr. år Pris pr. dag* Pris pr. måned*
Lille vinkøleskab 104 104 104
Mellem vinkøleskab 124 124 124
Stort vinkøleskab 164 164 164
Pris pr. kilowatt time. Indtast din egen strømpris i feltet ovenfor.
*Prisen er som standard beregnet ud fra 3,5 kr. pr. kWh, men du kan selv indtaste din egen pris.

Læs mere om vinkøleskabe og elforbrug lige her >

Hvilket design skal vinkøleskabet have?

Det siger næsten sig selv, at det primære formål med et vinkøleskab er, at dine dyrebare flasker ligger trygt og godt, men derfor må vinkøleskabet jo gerne se lidt lækkert ud, ikke? Vinkøleskabe fås med et utal af lækre detaljer, lige fra forskellige farver, til forskellige typer af lys og hyldetyper. Vinkøleskabe fra brands som Eurocave og Pevino er blandt de ypperste, når det kommer til fede features og kvalitet, men også brands som danske Cavecool giver dig mange lækre detaljer for pengene.

 

Hør Bentes gode råd inden du køber vinkøleskab

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne op til 3 produkter
Sammenlign
MAX 3 enheder
Antal flaskerAntal flasker
FlasketypeFlasketype
KølezonerKølezoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringPlacering
Støjniveau (dB)Støjniveau (dB)
Antal hylderAntal hylder
HøjdeHøjde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør