Champagnetemperatur

Oprettet d.

Champagnetemperatur

 


Der gælder nogle helt særlige regler for opbevaring af champagne. Læs om den rette champagnetemperatur og hvordan du opbevarer boblerne bedst her.

Champagnen er købt og venter kun på at lade sin prop springe, så du kan nyde godt af de lækre, boblende dråber. Men, men, men … Inden nydelsen skal ske, må champagnen indfinde sig på en plads til opbevaring. Og er du bare en smule interesseret i vin og mousserende drikkevarer, så ved du garanteret også, at der gælder nogle helt særlige regler for opbevaring af champagne. Spørgsmålet er bare hvilke. Det gør vi dig heldigvis meget klogere på i indlægget her, så du kan give din champagne de bedste betingelser og sikre en uovertruffen smagsoplevelse.

Sådan bør temperaturen på champagne være

Det er ofte forbundet med en særlig begivenhed, når der skal hældes champagne i glassene. Måske er der tale om en fejring eller en markering af noget ekstraordinært – det kan naturligvis også bare være, at det er en helt almindelig dag uden fejringer i sigte, hvor du blot har fået lysten til at nyde et godt glas champagne. Uanset anledning vil vi anbefale dig, at du opbevarer din champagne under de rigtige forhold og serverer den ved den rigtige temperatur. Men for at nå i mål hermed kræver det naturligvis, at du kender den rette champagnetemperatur og ved noget om, hvilke lysforhold der er bedst for denne drikkevare.

 

Champagne skal gerne placeres mørkt – ligesom de fleste andre typer vine. Men faktisk er champagne endnu mere lysfølsom end andre vine, og derfor er det i særdeleshed vigtigt, at opbevaringsstedet er frit for kraftig lyspåvirkning. Derudover skal din champagne gerne placeres på et sted uden for store temperaturudsving og med en kernetemperatur mellem 10-14 grader. Hertil er et vinkøleskab ideelt.

Opbevar din champagne korrekt, alt efter hvornår den skal nydes

Planlægger du at skulle nyde din nyindkøbte flaske champagne inden for kort tid, efter den er købt – her taler vi om et par dage – så vil du godt kunne opbevare den i køleskabet, såfremt du ikke ejer et vinkøleskab eller har adgang til et mørkt sted med et temperatur mellem 10-14 grader. Opbevarer du derimod champagnen i køleskabet over længere tid, risikerer du, at korkproppen tørrer ud, hvilket kan føre til en hurtigere iltning af flaskens indhold og dermed ændring af aroma og smag. Sørg derfor altid for at tænke over, hvornår du planlægger at nyde champagnen og vej dette op mod dine muligheder for opbevaring. På denne måde skaber du de bedste betingelser for en god champagneoplevelse i sidste ende.

Se alt det bedste til din champagne her.

Champagnetemperatur
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Gør som titusindvis af andre vinelskere..