Hvad koster et vinkøleskab i strøm?

Oprettet d.

Hvad koster et vinkøleskab i strøm?


Hvad koster et vinkøleskab i strøm?

Stigende energipriser er på manges læber i disse dage, men hvad koster et vinkøleskab egentlig i strøm? Hvad påvirker energiforbruget? Og er der noget man selv kan gøre for at minimere det?

 

Energimærkning - et godt sted at starte

De seneste års teknologiske udvikling har givet producenter af vinkøleskabe mulighed for løbende at reducere vinkøleskabenes energiforbrug (og dermed også størrelsen på din elregning). Man kommer dog ikke uden om, at et vinkøleskab bruger strøm. Hvor meget strøm det bruger afhænger af flere ting, men lad os starte med at se på, hvor man kan aflæse forbruget. 

 

 

Energimærker

Hvad betyder de nye energimærker?

Alle vinkøleskabe har et energimærke, der viser vinkøleskabets årlige kWh forbrug. Fra 1. marts 2021 indførte EU nye og opdaterede energimærker, der skulle gøre det nemmere for dig som forbruger at vælge den mest energieffektive ovn, tørretumbler, eller, måske vigtigst af alt, vinkøleskab!

Hvad er nyt?

Både den gamle og den nye EU-ordning for energimærker inddeler produkternes energiklasser på en skala fra G til A, hvor A er den mest energieffektive. På grund af den teknologiske udvikling har man dog i de senere år kunne se produkter i energiklasse A+, A++ og A+++, altså produkter der "bryder skalaen".

Med de nye energimærker fjerner man muligheden for +'er, men strammer til gengæld kravene for at et produkt kan nå energiklasse A. Et produkt der tidligere var i energiklasse A, vil derfor nu f.eks. være i energiklasse E, F eller G.

Læs vores guide til energiklasser lige her >


 

Beregn prisen på dit forbrug

Brug nedenstående værktøj til at beregne prisen på dit vinkøleskab, ud fra dine elpriser.

Størrelse kWh pr. år Pris pr. dag* Pris pr. måned*
Lille vinkøleskab 104 104 104
Mellem vinkøleskab 124 124 124
Stort vinkøleskab 164 164 164
Pris pr. kilowatt time. Indtast din egen strømpris i feltet ovenfor.
*Prisen er som standard beregnet ud fra 3,5 kr. pr. kWh, men du kan selv indtaste din egen pris.

 

Hvordan ser dine behov ud?

Dit elforbrug kommer selvsagt meget an på, hvilket vinkøleskab du vælger. Nu hvor vi har fået en bedre forståelse for den nye energimærkning, kan vi tage et kig på, hvordan dit behov ser ud. En god fingeregel er, at jo større, jo flere kølezoner og features dit vinkøleskab har, jo større elforbrug må man forvente.

Herunder har vi opstillet en række spørgsmål, der har til formål at hjælpe dig med at vælge en opbevaringsløsning, der passer til lige netop dine behov.

 

 

 

 

Kølezoner

Hvor mange kølezoner ønsker du?

Når du er er på udkig efter det bedste vinkøleskab til lige netop dine behov, er antallet af kølezoner i vinkøleskabet noget du bør tænke over. 

Hvis du ønsker at bruge dit vinkøleskab til modning og langtidsopbevaring af vin, kan det bedste valg være et vinkøleskab med en zone, da de fleste vine modnes optimalt ved en stabil temperatur på 12-14 grader celsius. Dette gælder både for rødvin, hvidvin, mousserende og dessertvin. Ønsker du derimod at have serveringsklar vin liggende til dig og dine gæster, så kan det være smart at overveje et vinkøleskab med to zoner. I et vinkøleskab med to zoner, kan den ene zone indstilles til at være koldere end den anden, hvilket giver dig mulighed for at have eksempelvis hvidvin og mousserende vin liggende på køl ved 6-8 grader celsius, samtidigt med at dine rødvine ligger ved 14-16 grader i den anden kølezone.

Hvis vi tager forbrugs-brillerne på, så vil et vinkøleskab med en kølezone typisk give dig et lavere elforbrug end et vinkøleskab med to kølezoner. Årsagen til dette er bl.a., at vinskabet med en kølezone ikke skal kunne holde flere forskellige temperaturer på samme tid, og det vil derfor typisk kun have en kompressor.

Læs mere om kølezoner til opbevaring af vin >

 

 

Placering

Skal det være integrerbart, fritstående eller indbygget?

Hvor dit vinkøleskab skal placeres kan også have en indvirkning på energiforbruget, så derfor er det også relevant at se på, hvor du ønsker at have dit vinkøleskab stående.

Et fritstående vinkøleskab trækker luften ind og ud af siden og bagtil, og må derfor ikke lukkes inde.

Et indbygget og integrerbart vinkøleskab trækker luft ind og ud foran, men har forskellige funktionaliteter alt efter hvor det skal placeres. 

Jo nemmere et vinkøleskab kan komme af med varmen bagtil, eller til siderne, jo mindre skal skabet arbejde for at køle. For at reducere dit vinkøleskabs energiforbrug, kan du også undgå at placere vinkøleskabet på gulvvarme, eller lige op ad en radiator.

Læs mere om de forskellige placeringsmuligheder her >

 

 

 

 

Størrelse

Hvor mange flasker ønsker du plads til? Og hvor stort må det være? 

Det giver næsten sig selv, at et stort vinkøleskab bruger mere strøm end et lille vinkøleskab, så det er bestemt også værd at tage med i dine overvejelser, hvor mange flasker du egentlig har behov for at opbevare. 

Hos Wineandbarrels har vi et stort udvalg af vinkøleskabe i mange forskellige størrelser, alt efter hvor mange flasker du ønsker plads til.

Se vores store udvalg af vinkøleskabe i flere størrelser her >

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne op til 3 produkter
Sammenlign
MAX 3 enheder
Antal flaskerAntal flasker
FlasketypeFlasketype
KølezonerKølezoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringPlacering
Støjniveau (dB)Støjniveau (dB)
Antal hylderAntal hylder
HøjdeHøjde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør