Hvor længe kan jeg gemme en vin?

oprettet d.

Hvor længe kan jeg gemme en vin?

Det simple svar til dette spørgsmål er, at vin generelt kan gemmes et par år. Dog varierer det og afhænger af den enkelte vin. Alt lige fra 1 til 10 år+ er meget almindeligt. Dog er det ikke alle vine, der bliver bedre med tiden. Når en vin er blevet hældt på flaske, er det i langt de fleste tilfælde, fordi producenten har vurderet, at vinen har opnået sin optimale smag.

 

Det er anslået at kun ca. 10% af alle rødvine og kun 5% af hvidvine rent faktisk bliver bedre ved at blive lagret i mere end fem år.

 

Med dette i baghovedet, skal man selvfølgelig ikke føle sig afskrækket fra at opbevare nogle gode vine i kælderen eller i vinkøleskab, til en speciel lejlighed. De fleste vine tager som sagt ikke skade af at ligge et år eller to, så længe de bliver opbevaret optimalt.

 

Det er vigtigt, at vinene opbevares ved den korrekte temperatur, og ikke bliver hverken for varme eller kolde. Til langtidsopbevaring er en temperatur på 12-14 grader det ideelle. Derudover skal du tænke på luftfugtigheden, som bør være mellem 55 og 75%. Hvis luften er for tør, kan korken tørre ud, og bliver den for fugtig, kan den begynde at smuldre.

 

Du løser helt enkelt dette problem ved enten at have en korrekt indrettet vinkælder med de rigtige temperaturer, luftfugtighed og undgå sollys. Det er vigtigt at undgå direkte sollys, da dette ikke blot kan hæve temperaturen på vinen, men rent faktisk ændre smagen af vinen drastisk, og endda frarøve den sin farve. Dette kan dog løses relativt let i de fleste tilfælde, da vinene blot skal opbevares i en kælder eller lignende, hvor de ikke bliver udsat for sollys.

 

Selv hvis du har en vinkælder med den rette temperatur og luftfugtighed, er det ikke altid lige let at få plads til alle vine på hylder og i skuffer. Specielt siden vin der langtidsopbevares helst også skal ligge ned, for ikke at proppen tørre ud. Her kan det være en rigtig god ide at overveje at indrette vinkælderen med vinreoler.

Wineandbarrels tilbyder både store og flotte RENATO vinreoler, som denne JENARO vinreol til 112 flasker. Vi har også mindre og mere utraditionelle vinreoler, som denne Pubitre vinreol til 9 flasker.

 

Er du ikke så privilegeret at have en vinkælder, der opfylder disse krav, er et vinkøleskab en perfekt løsning. Vi har hos Wineandbarrels et stort udvalg af forskellige køleskabe til vinopbevaring. Der er til alle stile og budgetter. Du kan tage et kig og finde inspiration her. Har du brug for et middelstort vinkøleskab med to kølezoner, så er dette VINOBOX 2 zoners køleskab et godt valg. Ønsker du et køleskab med lavenergi, så er dette Vestfrost multizone vinkøleskab til næsten 200 flasker måske det du har brug for.

Med denne information og disse eksempler, håber vi at du nu har en idé om, hvor længe du kan opbevare din vin, og hvordan du bedst gør det.

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar