Indbyggede og integrerbare vinkøleskabe – hvad er forskellen?

Oprettet d.

Indbyggede og integrerbare vinkøleskabe – hvad er forskellen?

Går du med tankerne om at købe et vinkøleskab men er i tvivl om, hvorvidt det skal være integrerbart eller til indbygning? Det kan du blive klogere på her.

 

Fritstående

Overordnet set deler man vinkøleskabe op i tre forskellige typer; fritstående, indbyggede og intergrerbare. Et fritstående vinkøleskab er enkelt nok, og det kan man placere stort set, hvor man vil, så længe der er 5 cm fri luft på alle siderne.

Men forvirringen kan opstå med de to andre typer, da de i manges øjne forestilles som den samme løsning, dvs. som en del af en kogeø, et køkkenskab eller lignende. Det er da også rigtigt, at de endelige resultater kan have sine ligheder, men derfor er der stadig et par vigtige forskelle.

 

Forskellen ligger i dimensionerne

Indbygget

Den største forskel rent visuelt på vinkøleskabe til indbygning og de integrerbare er, at dem til indbygning har mere enkle dimensioner. Et vinkøleskab til indbygning vil nærmest altid have en standardbredde på 59,5 cm. Dette skyldes, at de er lavet til at erstatte et køkkenmodul. 

De fleste danske køkkener kommer med høj- og lavskabe og har en bredde  på 60 cm. Det betyder, at hvis man så fjerner et af disse skabe, så kan man indsætte et indbygningsskab som direkte erstatning.

Et af de mest almindelige eksempler er, hvis man forestiller sig en plads under ens køkkenbord, hvor der typisk også kan stå en vaskemaskine eller en opvaskemaskine.

Her vil vinkøleskabet helt enkelt blive skubbet ind under bordpladen, mens fronten vil være synlig og flugte med resten af køkkenets flader.

Dybden på et vinkøleskab til indbygning vil oftest være på max. 60 cm, hvilket svarer til de fleste danske køkkenmoduler, men der kan naturligvis være undtagelser.

 

Integrerbart

Med et integrerbart vinkøleskab er der tale om, at man placerer et vinkøleskab i et eksisterende køkkenmodul. Dvs. at man allerede har et køkkenskab (det værende højt eller lavt), og så placeres vinkøleskabet på en hylde i selve køkkenmodulet.

Et intergrerbart vinkøleskab kendetegnes yderligere ved, at selve kabinettet har mindre dimensioner end køkkenmodulet, eftersom det skal kunne placeres indeni. Fx vil bredden på vinkøleskabet typisk være på 55,5 cm (og altid under 60 cm), mens dets låge vil være lidt bredere for på den måde at dække over køkkenmodulets rammer.

Dette giver et mere komplet og fuldendt look og passer ind i de fleste moderne køkkener.

 

 

Luftcirkulation er altafgørende

Hvad end du overvejer et vinkøleskab til indbygning eller til at blive integreret i dit køkken, så er der ét parameter, som altid skal opfyldes, og det er korrekt luftcirkulation. En korrekt udluftningsløsning er altafgørende for, at vinkøleskabet virker optimalt og holder længst tid muligt.

Den mest enkle løsning af de to er den til indbygning. Her er det eneste krav, at der er fri luftpassage nederst på vinkøleskabets front. Her vil vinkøleskabets rist sørge for, at ny og frisk   luft kan komme ind, og at den varme luft kan blive skubbet ud.

Enkelte vinkøleskabe har en såkaldt indskudt sokkel, hvilket betyder, at du kan placere din egen sokkel foran for at give et mere fuldendt resultat. Det eneste krav er, at der er en rist i soklen.

Når det kommer til de integrerbare vinkøleskabe, så kræves der lidt mere. Her skal der både være luft bagved vinkøleskabet samt foroven og forneden. Dette skyldes, at vinkøleskabet hhv. trækker frisk luft ind og puster den varme luft ud bagved vinkøleskabet.
Eftersom varm luft stiger opad, skal denne kunne slippe ud foroven gennem en åbning i skabskabinettet. Tilsvarende skal vinkøleskabet kunne trække den friske luft ind nedefra gennem et mellemrum   bagved den hylde, hvor det står på og gennem en rist på samme måde som i et indbygget vinkøleskab.

Den frie luft bagved vinkøleskabet sikrer en konstant og uhindret cirkulation af både den varme og friske luft. Hvis du er i tvivl om installeringen af et integrerbart vinkøleskab, anbefaler vi, at du kontakter en af vores salgsassistenter for nærmere vejledning.

Kun fantasien sætter grænser

Hvis ovenstående krav efterleves, er det nærmest kun fantasien (samt måske budget og ledig plads), som sætter grænserne. Og mht. til budget og størrelsen på vinkøleskabet, findes der heldigvis noget for enhver.

Så hvad end du er på udkig efter en integreret løsning med blot en enkelt temperaturzone til 24 flasker af hverdagsvinen eller et indbygget vinkøleskab med to zoner til 150 flasker til både servering og langtidsopbevaring, så har vi noget for dig.
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

 

Vær først i køen til eksklusiv information om nye produkter og attraktive tilbud!

 
Du kan sammenligne op til 3 produkter
Sammenlign
MAX 3 enheder
Antal flaskerAntal flasker
FlasketypeFlasketype
KølezonerKølezoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringPlacering
Støjniveau (dB)Støjniveau (dB)
Antal hylderAntal hylder
HøjdeHøjde
BreddeBredde
DybdeDybde
Vendbar dørVendbar dør