Wineandbarrels A/S
dk sv no gb Levering fra kun kr. 69,-
SE PRODUKTER HER
pointer

Gode råd om vinkøleskabe

Hvordan ligger flaskerne bedst i et vinkøleskab?
Hvis du skal langtidsopbevare din vin er det vigtigt, flaskerne ligger helt ned, så proppen holdes fugtig af vinen. Nogle vinskabe har en præsentationshylde/showhylde hvor du kan stille flaskerne skråt for at kunne se etiketterne. Det ser rigtig godt ud når man kigger ind i skabet. Men husk at bytte lidt rundt mellem de flasker, som ligger ned og dem, der står skråt, så proppen ikke udtørrer.

De flasker, som du vil gemme i længst tid, kan du med fordel ligge på faste hylder som du ikke trækker ud så ofte. Du kan have nogle faste hylder til dem du løbende drikker af, og hvor du har udskiftning i vinene. På den måde giver du de vine, som skal opbevares i lang tid, den bedst mulige ro til at ligge og modne uden unødvendige rystelser.

Temperatur og luftfugtighed i et vinkøleskab
Der er forskel på, om man skal bruge sit vinskab til langtidsopbevaring, som serveringsskab eller en kombination af begge dele. Hvis du primært skal bruge vinskabet til langtidsopbevaring vil den ideelle temperatur være 12 grader. Højere temperatur kan også bruges. Men vær opmærksom på, at jo højere temperaturen er, jo hurtigere modner vinen.

Skal du bruge vinskabet som serveringsskab, hvor du jævnligt tager flasker, som skal drikkes, og du fylder nye i, så indstil temperaturen på omkring 15-16 grader. Så vil vinen hurtigt have den ideelle serveringstemperatur på 16-18 grader når du serverer den.

Har du også hvidvine og champagne m.v., så skal du enten have et vinskab med 2 zoner, hvor du instiller den ene zone på 6-8 grader til hvidvinene, og så bruger den anden zone til rødvine. Hvis du kun har en zone, så må du tage hvidvinen eller champagnen ud af vinskabet et par timer før den skal drikkes og putte den i det almindelige køleskab, som ofte er indstillet til 5 grader.

Luftfugtighed kan også være et parameter når du skal langtidsopbevare vine. Den ideelle luftfugtighed skal ligge omkring de 50-75%. Bliver luftfugtigheden for høj, risikerer du at korkproppen rådner/smuldrer og er luftfugtigheden for lav kan proppen tørre ud. De fleste vinkøleskabe sørger selv for at opretholde en rimelig luftfugtighed via fordamperen inde i skabet, andre for tilført luftfugtighed når du åbner skabsdøren.

Skal du langtidsopbevare vin, vil jeg anbefale, at du køber et hygrometer, eller bruger vores smarte trådløse system fra Sensorist, som både holder øje med luftfugtighed og temperatur via nettet eller en App.


Få hjælp til at finde det rette vinkøleskab ved, at bruge vores Vinkøleskabsguide. Her er alle produkter inddelt efter forskellige parametre som fx antal flasker, til indbygning, lavenergi, støjniveau og meget andet.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere